Barcelona: La Sagrada Família

 

Je kan niet naar Barcelona gaan en niet naar de Sagrada Família gaan. Dit enorm bekende bouwwerk dat vanuit alle punten in de stad wel te zien is staat al een 130 jaar in de stijgers en in 2026 (100 jaar na het overlijden van de architect Gaudí) moet hij af zijn.
En omdat het Robert zijn allereerste keer in Barcelona (upberhaupt in Spanje) was moesten we in mijn ogen de mooiste kerk die er is wel bezoeken.
De Sagrada in ontworpen door Gaudí en hij heeft door heel Barcelona prachtige bouwwerken achter gelaten maar niks is zo indrukwekkend als de Sagrada.
In zijn laatste paar levensjaren heeft Gaudí veel van zijn eigen geld in de bouw van de kerk gestopt en ook heeft hij tot het einde gezocht naar geldschieters.
De Sagrada was zijn grootste project en in iedere centimeter van de kerk schuilen prachtige details.
Een voorbeeld van het detailwerk zijn de torens, alle torens van de Sagrada staan voor iemand en de grootste toren (170 meter hoog) representeert Christus.
verder zijn er vele bijbelse gebeurtenissen zoals de geboorte en de herders uitgebeeld op de facades en op de glas in lood werken.

Gaudí was geen liefhebber van rechte lijnen om dat “de natuur deze niet maakte” en heeft daarom zoveel mogelijk vloeiende en natuurlijke lijnen in het gebouw willen verwerken, hij liet zich inspireren door de bergen en natuur rondom Barcelona en hierdoor heeft zowel het exterieur als het interieur van de kerk een uniek en interessant uiterlijk.

Ieder stukje van de kerk of dit nou een meubelstuk of een muur is heeft symbolisme en het verhaal achter de kerk en haar architect is enorm indrukwekkend.
Het is dan ook echt een aanrader en een must see om de Sagrada Família te bezoeken en wanneer je er bent alle informatie boekjes te lezen om meer te weten te komen over het unieke verhaal (of een audio tour maar dat is en super klote en super toeristisch, het haalt de magie van het daar zijn en daar dwalen echt totaal weg)

Na de Saggrada liepen wij verder door de wijk om nog een paar architectonische highlights te bekijken zoals Casa Batlló en La Pedrera die beiden ook door Gaudí ontworpen zijn.

Wij vervolgende onze weg naar Tapas24 om onze lunchtrek te stillen, de tapas vlogen naar binnen en in mijn beste Spaans bestelde ik per ongeluk een liter sangria in plaats van een halve liter ja wij zouden geen echte studenten zijn als dat karaf niet op ging. (en zonde van het geld natuurlijk)

De broeiende middag zon begon te zakken en we beginnen steeds meer het concept van de siesta te begrijpen.
We wandelen rustig richting de Passeig  de Gracia, de “rijke” winkelstraat van Barcelona waar merken als Saint Laurent en Bottega Venetta hun winkels hebben.
Het kijkshoppen in winkels waar wij het goedkoopste artikel waarschijnlijk niet eens kunnen betalen is voor een paar uurtjes een grappige bezigheid en wanneer wij mijn ouders weer vinden stappen wij El National binnen voor het avondmaal en sluiten de dag af met een mojito.

Foto 1 en 5 door Robert
xx Ish

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *