Barcelona : Mercat de la Boqueria en Park Guell


In een klein zijpad van de Ramblas waar ik ongeveer de helft van de tijd langs loop omdat ik niet goed uit mijn doppen kijk zit een van de leukste plekken van Barcelona verstopt, Mercat de la Boqueria.
Deze markt is de meest centraal gelegen markt vol met vers fruit, vis, vlees, kaas, zoetigheid en vele kraampjes waar je heerlijk kan eten.
De markt is tegenwoordig een publiekstrekker maar nog steeds halen vele inwoners hun boodschappen hier en de beste restaurants rond de Ramblas doen hier hun dagelijkse inkopen.

Tijdens ons verblijf in Barcelona heb ik twee keer ontbeten op de markt, 1 keer heb ik genoten van octopus met aardappelen samen met Robert dit is een typisch Catalaans gerecht heb ik mij laten vertellen en het was heerlijk (en ongelofelijk vers !!) en de tweede keer ben ik met mijn moeder helemaal los gegaan op de heerlijke verse fruitsapjes, dragonfruit en en papaya’s.

Nadat Robert en ik de eerste keer hebben ontbeten bij de markt struinden wij nog wat langs de Ramblas om daarna in een taxi te stappen naar Park Guell.

Park Guell ontstond in 1900 toen een graaf het stuk grond kocht en Gaudí inhuurde om er een miniatuur stad van te bouwen omringd door natuur voor de rijken.
Dit plan mislukte 14 jaar later maar Gaudí had al genoeg wegen en pleinen laten bouwen plus zijn eigen huis waar je nog naar binnen kan (aanrader!).
8 jaar later kocht de stad het stuk grond terug en werd het een publiek park en dat is het nog steeds.
Het park is opgedeeld in een betaald deel en een onbetaald deel, Robert heeft een hekel aan extreem drukke toeristen plekken en het was bijna 40 graden dus besloten we een mooie wandeling te maken door het onbetaalde gedeelte.
We kwamen erachter dat de meeste locals hetzelfde idee hadden als wij en kwamen dus tijdens onze wandeling genoeg lieve oude stelletjes tegen die samen aan het lunchen waren of muziek maakten.

Op de markt hadden we wat gedroogd fruit gekocht en toen we eenmaal helemaal naar boven gewandeld waren gingen we genieten van het uitzicht terwijl we zaten te snoepen.
De natuur in het park is prachtig, overal staan de meest indrukwekkende planten en als je goed kijkt zie je her en der ook wat gave slangen en insecten.

Om de dag te sluiten ontmoeten wij mijn ouders bij restaurant En Ville waar het interieur echt adembenemend is en het eten echt zalig (vooral het chocolade toetje is echt hemels) al het eten is glutenvrij en het menu is een combinatie van Catalaanse en Franse cuisine.
Als echte afsluiter strijken wij samen neer bij Milano.

Milano is misschien wel een van de allerleukste ontdekkingen die wij hebben gedaan in Barcelona.
Een Campari cocktailbar met prachtige jaren 50 aankleding waar iedere avond om 9 uur een live jazz en salsa muziek is van de meest fantastische bands uit Spanje, Cuba, Brazilië en Portugal.
Neem hun avondmenu voor twee personen waarbij je 8 soorten tapas (voornamelijk vis) krijgt en 1 cocktail per persoon.
De cocktailkaart is enorm, en de cocktails zijn heerlijk en super origineel plus de service is ontzettend fijn.
De eerste keer dat wij er waren werden we afgezet door mijn vader en beloofde onze ober om voor ons een taxi te bellen aan het eind van de avond en dat deed hij ook, plus we kregen een gratis G&T erbij omdat we lang moesten wachten (het waren nog geen 20 minuten)

Dus ja dit was een drukke dag vol met leuke dingen (en heel erg lekker eten) en ik mis Barcelona iedere dag nog heel erg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *