Een liefdesbrief aan Den Bosch

ik heb oprecht niet heel erg veel van Nederland gezien. Al 5 jaar woon ik met veel plezier in Amsterdam maar ik merk toch wel dat ik een beetje in mijn Amsterdamse bubbeltje woon – en nee ik woon niet in een prachtig grachtenpand of monumentaal gebouw (I wish) maar in een containerwoning op een studentencomplex en ik vind het heerlijk. Dit is dan ook de reden dat ik mij altijd wel verbaas als ik alles wat ik mooi vind aan Amsterdam elders vind en dat is nou precies wat ik had toen ik in Den Bosch een paar uur spendeerde.

Op de laatste bondingsdag met mijn bestuur besloten we een dagje door Den Bosch te slenteren en ik keek mijn ogen uit, wat een prachtig mooie stad. Een paar weken later vind ik mijzelf er nog een keertje want Chantal nam mij mee op avontuur. Van de mooie oude gebouwen tot de talloze concept stores en dat belachelijk gezellig klinkende accent. Ik vond het leuk, ik vond het gezellig en ik heb veels te lekkere taart gegeten die dag.

Het lag misschien ook aan het feit dat ik na zo lang weer eens echt tijd kon spenderen met lieve Chantal maar wat voelde die stad fijn en lief en aardig. En ja ik ben een beetje verliefd geworden, wellicht dat ik ooit nog eens Amsterdam inwissel voor iets zuidelijks of in ieder geval een plek die net zo warm en welkom voelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *