Barcelona: El Ribera

Deze zomer gingen wij naar Barcelona, een stad waar we al zeker 10 jaar komen en die ons nog steeds enorm veel plezier kan geven.
Graag neem ik jullie mee langs een paar hoogtepunten in deze prachtige stad met vandaag de wijk El Ribera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Ribera is een wijk die nog stamt uit de middeleeuwen en nog vol zit met prachtige oude gebouwen zoals de Santa Maria del Mar, een prachtige Catalaans-gotische kerk die gebouwd is in de 14e eeuw en nog altijd haar rol als kerk vervult.
Op het het pleintje bij de ingang van de Santa Maria staan regelmatig muziekanten Spaanstalige muziek te spelen terwijl er locals uit de wijk dansen en genieten van sangria aan een van de knusse terrasjes.
In de kerk zijn er regelmatig klassieke concerten (hier gaat mijn hart sneller van kloppen) en een stukje verder van de kerk heb je het Palau de la Música Catalana waar je wederom van de Catalaanse architectuur  en prachtige livemuziek kan genieten.

Na een bezoek aan de Santa Maria liepen wij verder naar het Picasso museum waar je met je studenten kaart gratis naar binnen kan (!!) het museum zelf is een schitterend bouwwerk met een prachtige binnenplaats maar de kunstwerken die er hangen zijn uiteraard ook echt prachtig, zeker voor de kunstliefhebber een tip!

Na een hele ochtend gewandeld te hebben door de rustige oude straten in het centrum van El Ribera gingen wij lunchen bij een pintxos bar, pintxos zijn een soort tapas maar dan op broodjes en bij Euskal Etxea was er een enorme keuze aan verse en aparte pintxos. twee borden vol en een Estrella later vervolgden wij onze weg richting het regionale Catalaanse parlement en de dierentuin van Barcelona die zich bevinden in het Parc de la Ciutadella.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het park is enorm en zit vol met prachtige bomen en planten en is net zoals ieder klein stukje natuur in Barcelona ingericht als een botanische tuin.
Overal staan bordjes met de namen van de bomen en planten en als je een beetje flora kennis hebt is het heel erg leuk om tijdens je wandeling wilde perziken te kunnen plukken.

In het park heb je ook het Castell des Tres Dragons waar vroeger het zoölogisch museum zat, wij wilden hier graag heen en kwamen op locatie er pas achter dat deze dus verplaatst was naar een andere locatie en dat het kasteel gerenoveerd wordt.
Het gebouw is wel echt prachtig met op de gevels allemaal ouderwetse schilderingen van flora en fauna met de wetenschappelijke namen erbij.

Naast het kasteel is er een verlaten palmenkas waar ooit het geologisch museum zat, ook deze is verplaatst maar de palmen kas staat er nog en is nog even beeldschoon.

El Ribera is een van de kleinere wijken van Barcelona maar naar mijn inzicht ook een van de leukste.
Je kan er ongestoord rondstruinen en komt niet veel andere toeristen tegen.
De sfeer is er gemoedelijk en gezellig en er is heel veel te doen voor mensen met een kleiner budget (me)

Na een dag in El Ribera eindigde wij voor het avondmaal aan het strand in Barceloneta, hier binnenkort meer over.

Kusjes, Ish

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *