The Mini Roadtrip part 1

Het is kwart over 2 in de ochtend en Bo en ik rijden de parkerplaats van Lowlands af om terug te rijden naar huis, naar Amsterdam.
De LL playlist staat aan omdat we met moeite afscheid kunnen nemen van de afgelopen paar dagen die behoorlijk magisch waren en zodra we thuis aankomen gooi ik al mijn zooi in de was, ik vertrek over minder dan 10 uur namelijk op mini roodtrip met Sophie, Laura en Keanu.

Ik ontwaak van een heerlijke nachtrust en begin meteen met verder inpakken, voor ik het weet sta ik (te vroeg) bij Keanu voor de stoep waar ik een ontbijtje krijg en help de hondjes uit te laten.
We laden in en rijden naar Laura daar grijpen we haar ukelele mee en beginnen aan de eerste 200 nog wat kilometer van onze rit, richting Sophie .

Terwijl ik op mijn gemak de auto’s in de gaten houd op een weg die ik misschien al een honderd keer heb gereden geniet ik van de muziek keuze van Laura terwijl Keanu (surprise surprise) ligt te tukken op de achterbank.
Ongeveer een half uurtje voordat wij bij Sophie aankomen krijg ik trek en moet ik tanken en besluiten we te stoppen bij een tankstation dat naast een McDonald’s zit om ook nog even wat te snacken.
De McDonald’s waar we stoppen is echt super leuk, hij is helemaal retro ingericht en heeft zelfs een werkende jukebox, na een paar foto’s bij de muur en een grote portie frietjes stappen we weer in de auto en rijden het laatste stukje naar Sophie.

 

De intentie die wij hadden met deze trip was om een paar dagen te vluchten, we hadden niet echt een plan behalve dat we 1 avond bij Laura haar tante in Brussel zouden slapen en langs zouden gaan bij mijn vriendin Louise in Soumagne.
Zo gebeurde het dat ik bij Sophie op de grond zat met mijn laptop om om 18:00 een airbnb te fixen voor die avond en wonder boven wonder lukte het binnen 20 minuten *schouderklopje*.

Aangezien er ook nog gedineerd moet worden besluit ik dat we met de auto naar Hasselt gaan waar ik twee jaar geleden een tijdje heb gewoond , ik weet dat ik bij mijn oude appartement gratis kan parkeren en dat we in minder dan 10 minuten naar de grote markt kunnen lopen voor een Belgisch biertje en een pizza.

Het voelt gek om de route weer te rijden die ik een half jaar lang iedere maandagochtend heb gereden en als we bij mijn oude appartement aankomen voelt het nog gekker.
Ik vond de stad enorm leuk, en dat vind ik nog steeds (en mijn appartement was werkelijk een droom) maar de studie die ik volgde aan de UHasselt was het niet helemaal en ik echt thuis heb ik mij ook nooit in Hasselt gevoeld en dat heb ik nu gelukkig wel heel erg in Amsterdam.

Belgie zelf daarentegen is een land naar mijn hart, ik heb nog wat vrienden daar en ik vind de sfeer echt top, of ik er ooit weer zou wonen weet ik niet maar dat ik er graag kom weet ik zeer zeker.
Op de grote markt genieten we van een koude Stella Artois en een heerlijke verse pizza, we proosten op een paar fijne dagen, krijgen ons eten niet op en vervolgen (met leftovers) onze weg naar Tremelo om daar de nacht te spenderen.

Het onthaal bij de airbnb is hartelijk, we hebben het hele huis voor onszelf, inclusief het verwarmde zwembad dat door onze host speciaal schoongemaakt is zodat wij er nog gebruik van kunnen maken. Soph en Keanu dumpen hun spullen en belanden vrijwel direct in het water, ik snuffel nog een beetje rond in het huis en laat mijn ouders en vriendje weten dat we veilig aangekomen zijn en dat ze zich geen zorgen hoeven te maken. Drie tellen later duik ik ook het zwembad in en geniet ik met wat bee gees muziek van het warme water en mijn vrienden.

We drogen af, nemen een warme douche en belanden met grote mokken thee (mede mogelijk gemaakt door Sophie) op de tuinbank.
Keanu tokkelt op zijn gitaar, ik struin airbnb af om voor onze laatste avond een slaapplek te regelen,  Laura zingt en Sophie probeert tevergeefs met de huiskat te knuffelen (hij vlucht)

Veel later dan gepland kruipen we onze bedjes is voor een korte maar krachtige nachtrust, we gaan de volgende dag namelijk naar Brussel maar niet voordat we een ochtend duik en koffie hebben gehad.

Foto 3 door Keanu, foto 4 door Sophie
kusjes, Ish

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *